Principii de sanatate si ecouri ale activitatii lui Adrian Paunescu

Am regăsit la Atasagon Brașov principii ale sănătății și ecouri ale activității lui Adrian Păunescu.

Toată viața mea (încă din copilărie, la finalul anilor `70), am învățat câte ceva din fabuloasa știință de a fi sănătos, direct de la niște excepționali oameni ai sănătății, pe care tatăl meu i-a sprijinit de-a lungul deceniilor, în revista „Flacăra” și în celelalte tribune publice ale sale, diverse alte publicații, radio, TV și Parlament.
Așa am avut privilegiul să îi cunosc pe formidabilii terapeuți, descoperitori și redescoperitori ai soluțiilor bune (unele – de o simplitate incredibilă, cu adânci rădăcini în medicina tradițională românească și asiatică, și ele, înrudite): inginerul bioenergiei noastre Valeriu Popa, fizicianul Ion Mânzatu (cu apa sa vie, alcalină, și spiritul de căutător al oamenilor cu har din sănătate), cercetătorul dermatolog Pavel Kozak, medicii Constantin Ionescu Târgoviște (diabet, nutriție și acupunctură), Mihai Leontopol (cancer), Florea Dinu (stomatologie), Ladislau Elthes (ficat și alte afecțiuni hepato-biliare), Vasile Boici (reumatism), Ioan Pușcaș (ulcer și alte boli se stomac), Dumitru Dobrescu (homeopatie), Ovidiu Bojor (fitoterapie – plante), Constantin Găucan (stomatologie), inginerul Ștefan Manea (creatorul Hofigal – puterea plantelor), terapeuții inovatori Iulian Urziceanu, Alexandra Moşneaga, Lidia Fecioru (toți trei – bioenergie), Filip Georgel (dureri de coloană și alte oase), Vasile Cozac (leacuri din plante), inginerul Ioan Florin Dumitrescu (bioenergie), biologul Mircea Ciuhrii (leacuri din insecte), fizicianul Ancu Dincă (diverse energii), inginerul Dumitru Lazia (Reiki, radiestezie), Gheorghe Iovu (muzică terapeutică) și mulți alții.
 De la toți aceștia am învățat câteva principii esențiale legate de alimentație, #detoxifiere, presopunctură și alte forme de masaj, acupunctură, importanța mișcării și a odihnei, adică despre ceea ce căutăm cu toții, un mod de viață sănătos și la îndemână, care să ni se potrivească, potrivit înțelepciunii că „există bolnavi, nu boli”. Sigur că nu am aplicat decât o parte dintre aceste metode și principii ale sănătății, dar măcar le-am știut și am fost conștient, întrucâtva, de ceea ce este bine și ce este rău în jurul meu și în mine.
Povestea excepționalului și cunoscutului Centru de sănătate prin detoxifiere și nutriție „Atasagon” din Brașov, deschis de doar 3 ani, este legată, cumva, tot de #Adrian_Păunescu. Sună ciudat, dar așa este. Cum se poate ca tata, care a plecat în 2010, să fie legat de un spațiu al sănătății, înființat în 2015? Investitorul turc, Muhammet Gurkan, devenit Petru, este un tânăr de 33 de ani, soțul tinerei doctorițe românce Alina Spinean. Alina a ajuns să-l cunoască pe Petru Gurkan în Turcia, unde a fost recomandată să meargă la un tratament, de către profesorul ei, căruia i-a fost rezidentă la București, marele diabetolog și nutriționist, profesorul Constantin Ionescu Târgoviște. Doctorul Târgoviște i-a fost, timp de decenii, medic și prieten lui Adrian Păunescu, tata susținându-l nu numai ca mare valoare a cercetării și științei românești, ci și ca ocupant binemeritat al postului de șef al Institutului Paulescu și al altor poziții de autoritate medicală, mereu amenințat cu descăunarea de către uneltitori, impostori și uzurpatori. Așadar, dacă tata nu-l sprijinea mereu pe doctorul Târgoviște, Alina (probabil că) nu-i era rezidentă. Dacă nu-i era rezidentă, (probabil că) nu ajungea în Turcia să-și cunoască viitorul soț și partener-investitor de la Centrul de #Detox_Atasagon pe care l-au deschis la Brașov.
 După o toamnă-iarnă în care am mâncat în exces numai alimente grele, grăsimi, carne, brânzeturi și dulciuri, analizele mi-au ieșit date peste cap, de parcă mi-aș fi făcut intravenos jumări. O detoxifiere era absolut necesară, iar acasă era greu să mă apuc de o formulă serioasă și susținută. Așa am căutat și am ajuns la Centrul Atasagon – Brașov, fără să știu povestea pe care v-am spus-o mai sus. Așa am (re)găsit la Atasagon multe dintre cele pe care le-am auzit sau învățat, din copilărie încoace, soluții bune pentru sănătatea noastră:
– consumul de apă alcalină (apa vie din basme!),
– puterea sucurilor din fructe și legume,
– alimentația de purificare (săracă în grăsimi și proteine animale),
– importanța curățării colonului (inclusiv prin clismă și hidrocolon, ca soluții miraculoase pentru detoxifiere, care se fac la #Atasagon cu o aparatură de mare confort și performanță),
– terapia prin masaje diverse (shiatsu, reflexoterapie – presopunctură în talpă),
– baia turcească (hamam)
saunele de mai multe feluri,
– valoarea mișcării fizice de relaxare și câte altele…
Extraordinar mai este că, în acest spațiu al sănătății, în care medicina clasică este în strânsă legătură cu medicina naturistă și cu soluțiile alternative („Atasagon” înseamnă „Vraci” în turcă), multe dintre elementele științei de a fi sănătos sunt adunate și practicate coerent, științific, prietenos și adaptat fiecărui pacient (client), de către oameni de specialitate: medici, maseuri și alți specialiști din România, Turcia, Thailanda, Bali (Indonezia)…
Interesant și generator de încredere mai este că toți angajații de la Atasagon, la angajare, au avut de trecut personal prin experiența terapiilor esențiale de detoxifiere, pentru a ști din proprie experiență despre ce este vorba în activitatea lor cu pacienții sau clienții.
 La #Atasagon Brașov se poate merge în sesiuni de tratament detox de diferite durate, dar se pot alege și diferite proceduri sau produse, separat (masaje de multe feluri, saune, băi și alte soluții spa, sucuri terapeutice, apă alcalină, clisme simple sau hidrocolon, mișcare de relaxare etc).
Articolul original a fost publicat aici. 

 

Surprinde pe cineva drag cu un Voucher Cadou

Comanda