Nutriția personalizată – soluția pentru a ne simți mai sănătoși și mai fericiți

O mare parte din ceea ce faci și cum trăiești este legat de vitalitatea corpului tău. Corpul fizic este un vehicul care permite pasiunilor, dorințelor și viselor noastre să se desfășoare în această realitate fizică. Când suntem sănătoși fizic, ne vom simți capabili să funcționăm și să acceptăm situațiile din viață noastră, chiar și într-o lume de schimbare și instabilitate.

Pentru a avea o sănătate optimă trebuie să luăm în considerare tot ce ne face să fim noi: felul în care dormim, vorbim, locuim, alimentele pe care le consumăm, acțiunile, atitudinile, gândurile, sentimentele, oamenii care ne înconjoară și relațiile noastre cu ei, modul nostru de a percepe lumea înconjurătoare și scopul nostru aici.

În momentul în care vorbim despre sănătate și wellness (inclusiv, prevenția bolilor), a mânca sănătos este factorul principal care ar trebui să ne preocupe. Trăim o perioada în care suntem confuzi când vine vorba despre ce mâncăm, unde mâncăm și când mâncăm. Nutriția personalizată ne oferă însă o perspectiva nouă asupra alimentelor care funcționează cel mai bine pentru corpul nostru și poate pune capăt acestei confuzii dietetice.

De fiecare dată când vei dori să îți îmbunătățești ceva în ceea ce privește stilul de viață, nivelul de energie, pacea interioară, dieta, starea fizică vei găsi ceva util în meniul nostru de terapii.

Omul este într-o continuă interacțiune cu mediul înconjurător. În plan fizic, el se hrănește cu diferite alimente, le digera, le asimilează și le metabolizează. Un proces asemănător se produce și la nivel psiho-emoțional. Experiențele de viață prin care trece, modul în care procesează aceste evenimente și emoțiile pe care le trăiește, devin o hrană subtilă pe care se străduie să o digere și să o metabolizeze.

Dar ce se întâmplă atunci când acest proces nu se produce corect și acumulăm emoții negative care ne-au marcat la un moment dat, dar nu reușim să le acceptăm și/sau să le eliminăm? Ele se vor densifica și vor genera manifestări în planul apropriat, cel fiziologic, sub formă unor tulburări funcționale.

Din moment ce mentalul și fizicul sunt strâns conectate, trebuie să ne hrănim cu alimente de calitate care ne ajută să avem mai multă energie și bunăstare.

Conceptul “sănătății optime” se bazează exclusiv pe logică și studii medicale, ceea ce este de apreciat. Din păcate, la baza logicii stă analiza, adică divizarea „întregului” în părți componente ( medicină, nutriție, psihologie, medicină alternativă, fitness) și examinarea lor cu atenție. Abordările reducționiste nu sesizează însă interconexiunile dintre lucruri. De aceea, fiecare dintre aceste domenii ne oferă “remedii” care de cele mai multe ori sunt în conflict unele cu altele, iar pentru cei fără pregătire în domeniu, subiectul sănătății optime a devenit obositor. Toate metodele de vindecare sunt valide și au importanța lor, dar reprezintă doar adevăruri parțiale. Pentru a înțelege și a ne menține sănătatea, trebuie să punem toate părțile împreună.

Nu există un remediu sau o dietă minune prin care putem elimina permanent o anumită afecțiune. Chiar dacă apar rezultate pozitive în prima parte a programului, de cele mai multe ori fără o transformare din interior spre exterior a pacientului acesta afecțiune va reveni, poate chiar mai agresiv. Diferiţele manifestări patologice sunt avertismente, mai ușoare sau mai dure, care ne sunt date pentru a ne corecta.

De aceea, focusul unui terapeut nu ar trebui să fie în a trata o boală sau anumite simptome fizice de care pacientul se plânge, ci de a ajuta pacientul, în toată complexitatea sa, să înțeleagă cauza subtilă psihoemotionala a bolii sale în timp ce îi oferă un suport pentru corpul fizic.

Învață să îți asculți corpul

Unul dintre principiile fundamentale, când vine vorba despre mâncare, este să-ți cunoșți corpul și să-l asculți când are ceva să-ti comunice. Durerile de cap, starea de greață, balonările constante și lipsa de energie în timpul zilei sunt doar câteva dintre modalitățile prin care corpul fizic ne face atenți că ceva nu funcționează cum trebuie.

Și ce facem atunci? Mulți dintre noi luăm un medicament care amuțește corpul, problema nu dispare, dar sistemul de alarmă este dat pe “mute”. Inevitabil, aceste ușoare dezechilibre se accentuează și devin boli cronice. Dar nici atunci nu suntem dispuși să ne recunoaștem greșeala și să depunem efortul necesar pentru a redobândi echilibrul natural, mai mult, ajungem să ne blamăm corpul și eventual lumea în care trăim.

Nu există dietă minune

Nu există tratamente miracol și nu există soluții simple pentru a reveni la sănătatea pe care ne-o dorim. Acest lucru necesită timp și efort susținut.

Nimeni nu îți cunoaște corpul mai bine decât ține! Învață să-l asculți, decodează-i limbajul!


În centrul nostru, printr-o abordare integrativă și holistică susținem capacitatea naturală a organismului de a se reechilibra. Ținem cont de nevoile și unicitatea fiecăruia.

Oferim informații și educație pentru toți cei interesați să învețe să-și asculte propriul corp și să facă schimbările necesare pentru a prelua controlul sănătății lor.

Surprinde pe cineva drag cu un Voucher Cadou

Comanda