Calatoria spre miezul universului meu continua. Master Detox. 4 zile. Part 2

Calatoria spre miezul universului meu continua

Ne bucuram sa postam pe blog articolul scris de unul dintre oaspetii nostri, dupa ce a petrecut 4 zile in centrul nostru. Va invitam cu drag sa il citit. Articolul original a fost publicat aici. Part 2.

Acum cateva minute stateam de vorba cu o prietena si ii spuneam ca sunt fericita ca sunt pe drumul meu, ca astrele m-au asezat in pole position pentru un prezent fericit si pentru un viitor implinit. Va amintiti mantra mea?  S-a-mplinit! S-a-mplinit! Si totul s-a implinit deja! Am imprumutat-o de la o femeie mai inteleapta decat mine, dar am simtiti de prima data cand am auzit-o ca mi se potriveste manusa.

 

Va povesteam ieri despre experienta Atasagon, experienta care m-a pozitionat cu fata spre destinul meu, daca vreti. Nu sunt cuvinte mari, va jur!!!

Am simtit nevoia unui nou articol despre acesta aventura a sinelui.

La inceput mi s-a parut mult sa stau intr-un centru de la opt dimineata la opt seara, mi se parea ca o sa ma plictisesc. Spre bucuria mea, nu doar ca nu m-am plictisit, dar seara, aproape ca era nevoie sa fim impinse pe usa afara, atat de implicate eram in ceea ce se intampla acolo.
Cum s-a desfasurat o zi tipica de detox?! Din afara poate parea banal, dar zilele au fost departe fie si doar de ideea de banal. Incepeam la ora opt dimineata cu sucurile verzi si un pahar de apa si am preluat acest obicei de a incepe ziua cu un pahar cu apa (aproximativ 250ml). De ce?
Se pare ca acesta este un obicei japonez, iar studiile si cercetarile efectuate arata ca aduce multiple beneficii sanatatii nostre, fiind uneori folosit chiar ca tratament pentru diverse boli.
In urma studiilor, expertii au descoperit faptul ca 250 ml de apa reprezinta exact cantitatea de lichid de care organismul nostru are nevoie in unele momente, cum ar fi dimineata imediat dupa trezire sau pe stomacul gol inainte de masa.
Cercetarile stiintifice sustin ca 1-4 pahare de apa dimineata la trezire asigura vindecarea sau atenuarea simptomelor unor afectiuni si dereglari precum: dureri de cap datorate deshidratarii sau proastei vascularizari, obezitate, hemoroizi, pietre la rinichi, gastrita, anemie, cistita, menstruatie neregulata, raceala si lista continua cu numeroase afectiuni.
Hidratarea cu apa bauta dimineata pe stomacul gol te ajuta si sa scapi de stres, avand in vedere ca deshidratarea conduce la cresterea nivelului de cortizol, hormonul stresului. Dupa cum probabil stiti deja, cortizolul este unu din lungul sir de vinovati spre care aratam cu degetul atunci cand nu reusim sa slabim… si pe buna dreptate.
Micul dejun cu sucul verde de la ora opt si paharul de apa insemna si prima interactiune cu grupul, stabilirea centrului de interes, pentru ca in fiecare zi nimereai in alta conjunctura, te apropiai de alta persona, alaturi de care descopereai povesti uimitoare de viata, mai invatai o lectie sau pur si simplu savurai o conversatie spumoasa. Asa, zi de zi, am reusit sa ne cunoastem fiecare cu fiecare.
Apoi eram invitate la o activitate sportiva care dura pana la ora 10 cand incepea cursul de Inlaturare a Cauzelor Emotionale care Duc la Ingrasare. Pana la ora 13 aveam curs, dupa care incepeau diversele terapii: colema (o curatare profunda a colonului cu apa), hamam (o baie turceasca de repetat cu bucurie), masajele terapeutice si cele de rasfat, micro-derma-abraziune, cavitatie, radio terapie – sau orice alta terapei iti alegeai suplimentar fata de programul tau, sauna cu infra-rosu sau cea umeda si inca doua sesiuni de sport, printre care yoga, circuit training, drumutie pe Tampa, Qigong (o disciplina complex care face parte din sfera artelor martiale, pe cae o poti transforma intr-un mod de viata).
In ceea ce priveste terapiile de tip colema si clisma, parerile specialistilor sunt impartite: unii le sustin pentru efectele terapeutice, altii le blameaza pentru ca distrug microbiomul din colon. Trebuie sa mentionez ca in toate cele 4 zile de detox am primit de doua ori pe zi probiotice si minerale, asa ca am avut grija si de bacteriile bune din corpul nostru, sanatatea noastra a fost pe primul loc.
Minunata provocare numita Liver Flush, care contine: 
suc de portocala, lamaie, ulei de masline, 
usturoi, ghimbir si piper rosu
Din punctul meu de vedere, ca experienta traita si ca necesitate din punct de vedere al identificarii intolerantelor si sensibilitatilor alimentare proprii, colema si rstul terapiilor au ajutat si nu as fi putut face acest pas fara ele. 
De asemenea, cred cu tarie ca tranzitia spre alimentatia normala trebuie facuta treptat (sintagma „alimentatie normala” poate sa nu se plieze pe toate gusturile, in sensul ca pentru mine alimentatia zilnica normala inseamna un consum redus de carbohidrati sanatosi (cererale integrale, quinoa, chia, orez interal sau negru, paste integrale din amarant sau quinoa, consum mai ridicat de proteine si legume si fructe cu indice glicemic mic, cand pentru altii poate presupune shaorma cu de toate si paste la fiecare masa sau dulciuri, dupa pofta inimii). Fiecare decide pentru sine, fiecare stie mai bine ce ii este necesar, cum isi organizeaza mesele si in ce scop a trecut prin acest proces de clean eating(cred ca este o terminologie mai corecta decat cea de detox – care este mai degraba un concept de marketing). 
Pe drumul spre casa, am optat pentru un meniu alcalin, pregatit de specialistul clinicii in alimentatie si anume, sucuri, lapte de migdale, un mic dejun constand din bucatele de mar si avocado, cu scortisara si susan, un pranz format din orez negru indian, patrunjel proaspat si rucola, cu un dressing cu lamaie si ulei de masline, iar la cina o supa crema de legume. 
 
Cum stomacul s-a micsorat dupa aceasta pauza digestiva, am putut sa beau sucurile si laptele, dar mancarea solida am redus-o la 7-8 inghitituri, pentru ca nu am putut mai mult, cu exceptia supei crema. Asa ca am avut rezerve de mar cu avocado si orez cu verdeturi in primele 3 zile de detox, cand le-am epuizat. Aceste rezerve le-am completat intr-o seara cu sarmale de avocado la cina, reteta pe care expertul centrului ne-a dezvaluit-o in cadrul seminarului de alimentatie raw-vegana.
In varianta initiala, sarmalele de avocado/rulourile de avocado contin urmatoarele ingrediente: avocado taiat cubulete, ceapa, ardei capia, patrunjel frunze, ulei de masline, sare si fulgi de chili. Varianta mea a avut ingredinetele alcaline disponibile in frigider: avocado, rosii cherry, doar pulpa, frunze de baby spanac, tije fine de morcov si sfecla, ulei de masline si sare, un strop de lamaie, drojdie inactiva. Eu am adaugat ingrediente pentru ca aveam nevoie de energie suplimentara, lucrand pana seara tarziu, dar si de mineralele furnizate de drojdia inactiva. 

Oferta lunii iulie

Comanda

Surprinde pe cineva drag cu un Voucher Cadou

Comanda