HIDROTERAPIA COLONULUI

Colon hidroterapia reprezintă o metodă naturală de curăţare profundă a intestinului gros şi de detoxifiere a întregului organism. Colon hidroterapia este un proces de eliminare a toxinelor dăunătoare prin irigarea intestinului gros cu apă purificată.

Fa o programare

 
 

Primele semne ale detectării rezidurilor toxice sunt durerile de cap, de spate, durerile musculare, articulare, apariţia de pete pe piele, respiraţie şi transpiraţie urât mirositoare, exces de gaze, balonare, diaree, constipaţie şi stare generală de oboseală. Un colon sănătos este esenţial în funcţionarea normală a organismului şi în menţinerea sănătăţii. 

Colonul împreună cu rinichii, plămânii şi pielea sunt responsabili pentru eliminarea reziduurilor din organism. 

În timp, colonul îşi poate pierde capacitatea de a elimina în mod corespunzător toate deşeurile în special datorită stilului de viaţă nesănătos la care este expus corpul nostru. În acest caz, colonul devine un organ saturat de toxine dăunătoare şi expus la riscuri.

 
 

SFAT

Mâncarea naturală și viața sănătoasă vă vor pregăti pentru viața de după programul nostru.

 

BENEFICIILE CURATARII COLONULUI


 •  Afecţiuni gastroenterologice: constipaţie, diaree cronică, digestie lentă sau dificilă, aerofagie, meteorism abdominal, flatulenţă, enterocolită, colită spastică, rectocolită, sindrom de colon iritabil, ulcer duodenal, gastric, cancer de colon. 
 • Afecţiuni hepato-biliare: disfuncţii hepatice, diskinezii biliare. 
 • Afecţiuni cardiace: reglarea ritmului cardiac.
 • Afecţiuni respiratorii: rinite, sinuzite, otite, bronşite asmatiforme, alergii respiratorii.
 • Afecţiuni venoase: insuficiență venoasă cronică, boală varicoasă, tromboflebite, tulburări ale circulaţiei periferice, boală hemoroidală. 

 • Afecţiuni genito-urinare: dismenoree, cistite, anexite, incontinenţă urinară, disfuncţii ale prostatei, insuficiență renală cronică. 
 • Afecţiuni infecţioase: infecţii parazitare, bacteriene, virale.
 • Afecţiuni metabolice: obezitate, hipotiroidie, guşă nodulară, disfuncţii erectile, scăderea apetitului sexual.
 • Afecţiuni dermatologice: celulită, eczeme, acnee, dermatite, pete tegumentare, alergii cutanate, eriteme faciale, îmbătrânirea prematură a pielii, riduri, piele uscată, descuamări tegumentare, calviţie, psoriazis.
 • Afecţiuni neurologice: migrene, cefalee, tulburări psihice (anxietate, panică, iritabilitate, stres, insomnie, apatie), sindrom vertiginos.

 • Maladii cu mecanism complex: boli autoimune (psoriazis, lupus, alte colagenoze), scleroză în plăci.
 • Profilaxie: prevenirea cancerului la colon.
 • Sport şi întreţinere corporală: creşterea rezistenţei organismului la efort, creşterea vitalităţii, creşterea tonusului muscular.

CONTRAINDICATIILE COLON HIDROTERAPIEI


ABSOLUTE:

cardiacilor, gravidelor, persoanelor care prezintă dureri abdominale nediagnosticate, hernie, necroza intestinului gros sau a organelor învecinate, aderenţe pelviene, cancerul de colon, tumoră de colon sau de rect, colită ulcerativă, boală Crohn, diverticulită, ulcer şi suspiciuni de perforare digestive, patologii inflamatorii acute ale intestinului;

Relative:

(discutate în prealabil cu specialistul de colon hidroterapie): Celor care au suferit intervenţii medicale recente, hemoroizi sângerânzi de dimensiuni mari, hemoragii anale, inflamaţii acute sau cancer la nivelul colonului, fisuri sau fistule anale, anemie, menstruaţie, paralizie splinală, insuficienţe renale, diferite boli ale intestinului (mai ales dacă patologia creşte riscul de ocluzie intestinală).

PROCEDURA DE COLON HIDROTERAPIE


Colon hidroterapia este o metodă blândă ce implică infuzia de apă purificată în colon via rectum la o temperatură de 30-40 grade şi o presiune optimă, ambele fiind permanent monitorizate. Instrumentele ce intră în contact cu pacientul sunt de unică folosinţă eliminând orice posibilitate de contaminare.

Întreaga procedură se realizează în sistem închis ceea ce permite ca întreg conţinutul intestinal să fie transportat direct către sistemul de evacuare fără nici un fel de miros dezagreabil sau alte situaţii ce ar putea să vă afecteze sensibilitatea.

În timpul tratamentului se realizează o serie de infuzii şi descărcări şi de asemenea un uşor masaj abdominal pentru a facilita dislocarea materialului toxic aderent la pereţii colonului. Înainte de începerea şedinţei nu trebuie să mâncaţi timp de 2 ore, iar în ziua premergătoare tratamentului să nu consumaţi alimente greu digerabile. Pentru rezultate mai bune, puteţi bea un ceai laxativ cu o seară înainte.

O şedinţă de colon hidroterapie poate dura între 45 şi 60 de minute. Pentru prima şedinţă este recomandat să vă alocaţi 1 oră în care veţi beneficia de o consultaţie împreună cu terapeutul nostru, care va explica mai în detaliu etapele procedurii şi indicaţiile post tratament.

După instalarea aparatului (pacientul stă în poziţie culcat pe pat), se introduce în colon apă filtrată şi purificată, la temperatura corpului, care umple tot intestinul gros, ajungând în toate “colţurile” în care o clismă nu poate ajunge. După câteva minute apare senzaţia de “plin”, moment în care începe evacuarea apei din colon cu toate reziduurile întâlnite în cale.

Această operaţiune se repetă de mai multe ori, până când apa iese curată din organism şi este însoţită de un masaj uşor făcut de terapeut în zona abdomenului. În timpul tratamentului se recomandă suplimentele probiotice pentru a repopula intestinul cu bacteriile benefice tubului digestiv.

Pentru a obţine rezultate se execută minimum 3 şedinţe de colon hidroterapie de 45-50 minute. În prima şedinţa se elimină reziduurile din rectosignoid şi colonul descendent, în a 2-a şedinţa se curăță curbura splenică şi colonul transversal, iar în cea de-a treia şedinţa se curăță colonul ascendent, cecum-ul (unde se acumulează cele mai multe resturi).

IMPLANT CU SUC DE GRAU SI PROBIOTICELE


 • Pentru întreţinerea şi îmbunătăţirea florei intestinale după programul de detoxifiere, se introduce acest amestec via rectum în cadrul ultimei clisme. Nivelul ridicat de clorofilă din acest cocktail de detoxifiere va creşte conţinutul de oxigen din sânge. 

 • Clismele cu suc verde sunt foarte indicate în caz de boală, ajutând organismul la eliminarea rapidă a toxinelor din intestinul gros, care sunt una din cauzele principale ale multor boli. Pentru acestă metodă se folosesc 110g de suc, care se reţin pentru 20 minute.

Initiaza acum un program de Detox!

Va stam la dispozitie cu tot ce va trebuie pentru a porni procedurile de detox pentru un program la alegerea dumneavoastra: MASTER DETOX, GREEN JUICE DETOX sau RAW FOOD DETOX.

Contactati-ne pentru o programare.